Waar moet ik op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

Je hebt een vakantie op het oog of wil graag een vliegticket boeken naar je favoriete bestemming. Een heerlijk vooruitzicht vinden wij. Maar hoe zit het met je reisverzekering? Je hebt bijvoorbeeld een doorlopende reisverzekering en weet niet of je reis naar Indonesië hier ook onder valt. Of je wil een reisverzekering afsluiten, maar weet niet welke dekking je nodig hebt. Je wil natuurlijk niet onverzekerd op reis gaan. In deze blog geven we daarom antwoord op de meest gestelde vragen en vertellen we je alles over de soorten dekkingen en waar je op moet letten. Zo kan jij zorgeloos op reis!

Heb ik Europa- of werelddekking nodig?

Heb je een vakantie geboekt binnen Europa dan is een reisverzekering met Europadekking voor jou voldoende. Reis je buiten Europa? Dan heb je een reisverzekering met werelddekking nodig. Vaak kan je jouw doorlopende reisverzekering ook op werelddekking zetten. Let op: er zijn een aantal landen waarbij het afhankelijk is van je verzekeraar of ze onder Europadekking vallen. Dit noemen we ook wel ‘twijfellanden’. Hierbij gaat het om de volgende landen:

● Albanië
● Algerije
● Armenië
● Egypte
● Georgië
● IJsland
● Israël
● Jordanië
● Libanon
● Libië
● Marokko
● Syrië
● Tunesië

Reis je naar een van deze landen? Informeer dan altijd bij je adviseur of het land onder de Europa- of werelddekking valt.

Worden mijn medische kosten in het buitenland vergoed?

Je hoopt natuurlijk dat er niks gebeurt op vakantie en dat je geen medische kosten maakt. Maar helaas zit een ongeluk soms in een klein hoekje en dus is het goed om te weten of de medische kosten – die je eventueel in het buitenland maakt – worden vergoed door je reisverzekering. In principe worden jouw medische kosten als eerste vergoed door je zorgverzekering. Het kan zijn dat deze vergoeding te laag is en je alsnog veel kosten zelf moet betalen. Daarom kan je kiezen voor de dekking geneeskundige kosten op je reisverzekering, zo weet je zeker dat jouw geneeskundige kosten in het buitenland vergoed worden.

Valt het annuleren van mijn vakantie ook onder mijn reisverzekering?

Een doorlopende annuleringsverzekering is een aanvullende dekking op je reisverzekering. Deze extra dekking vergoedt de kosten die je al gemaakt hebt bij het boeken van je vakantie. Denk aan de kosten van je vliegticket(s), je verblijfskosten of eventuele uitjes die je al geboekt hebt. Jouw geannuleerde reis wordt vergoed als je bijvoorbeeld gaat scheiden, een eerste- of tweedegraads familielid komt te overlijden of wanneer je ernstig ziek wordt of gewond raakt, je onverwachts een nieuwe woning krijgt, je (partner) zwanger wordt etc. Benieuwd of jouw situatie wordt gedekt door de doorlopende annuleringsverzekering? Neem contact met ons op of met je adviseur. We beantwoorden je vragen graag en geven persoonlijk advies.

Is mijn bagage verzekerd in een reisverzekering?

Het kwijtraken of achterblijven van je bagage valt onder de bagagedekking. Word je telefoon of tablet gestolen? Ook dit valt meestal onder je bagagedekking. Wanneer je dure spullen meeneemt op reis, is het goed om te checken of je een dekking bagage op je reisverzekering hebt en tot welk bedrag dit wordt vergoed.

Wat als mijn spullen worden gestolen in het buitenland, valt dit onder de reisverzekering?

Het kan iedereen gebeuren: je spullen worden gestolen op vakantie. Op reis is het extra vervelend als je telefoon of camera wordt gestolen of je bijvoorbeeld je portemonnee verliest. Schade ontstaan door diefstal, verlies of beschadiging wordt in de meeste gevallen vergoed door je reisverzekering. Vaak valt het onder de bagagedekking. Het is belangrijk dat je direct aangifte doet bij de lokale politie. Dat is nodig voor het indienen van je claim bij de verzekering.

Geldt mijn reisverzekering ook in Nederland?

Een weekend naar Noordwijk, een gezellig nachtje weg in Amsterdam of een midweek naar Limburg. Ook dan wil je goed verzekerd zijn. In het geval er spullen gestolen worden of als je bijvoorbeeld je reis moet annuleren. Goed nieuws dus! Ook als je in Nederland op vakantie gaat, geldt de dekking van je reisverzekering.
Vergeet niet dat een goed afgewogen keuze voor je reisverzekering een wereld van verschil kan maken. Zorg ervoor dat je alle details begrijpt en neem bij twijfel contact op met ons of je huidige adviseur om ervoor te zorgen dat je goed verzekerd bent. Want een zorgeloze vakantie begint met een goede reisverzekering.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.