Wij zijn een grote steunpilaar kwijt, maar de anderen blijven staan

Met groot verdriet en diepe verslagenheid moeten wij u berichten dat Freddy Scholten, de grondlegger van Yoost B.V. is overleden. Wij zullen zijn enthousiasme, energie en zakelijk inzicht verschrikkelijk missen, maar wij zijn vastberaden om in zijn geest en met dezelfde toewijding Yoost B.V. in dezelfde lijn voort te zetten. Dit verlies heeft enorme impact op ons maar wij zullen er voor u zijn, ook in deze moeilijke periode. Indien u vragen heeft dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Het verhaal van Yoost

Het was vanaf het begin af aan al helder, dat de broers Freddy jr. en Jeroen Scholten het bedrijf Yoost naar de toekomst mochten brengen. Toen hun vader in 2014 het bedrijf ging vormgeven, gaf hij daarbij al aan: ‘dit is jullie toekomst’. Hoewel de zonen altijd de vrije keuze kregen en zich allerminst verplicht voelden om in te stappen, kregen ze aan de keukentafel thuis wel een serieuze overweging én uitdaging. Beiden zeiden ze ‘ja’ op de momenten dat ze eraan toe waren. Samen met een aantal collega’s van het eerste uur bouwden ze mee aan Yoost. Een bedrijf van onschatbare waarde, zeker nu de oprichter, aanvoerder en inspirator Freddy Scholten onlangs overleed.

Familiebedrijf Yoost

We hebben het zo goed samen, hartverscheurend dat ik afscheid van jullie moet nemen.’ Een alleszeggende persoonlijke tekst van Freddy Scholten in zijn overlijdensbericht. De ondernemer in hart en nieren, die als twintiger al z’n eerste succesvolle bedrijf runt. De gedreven man die mede heeft bijgedragen aan een sterk, aantrekkelijk en gastvrij Twello Centrum én samen met velen heeft gespijkerd aan de huidige vorm en het succes van een jaarlijks Klompenfeest. Té vroeg overleden, laat deze spil in het gezin en de samenleving, enorm veel kracht, energie en levendigheid na, waaronder het familiebedrijf Yoost.

Het is gelijk een hartelijke ontvangst, wanneer we het prachtige kantoor aan de Stationsstraat binnenlopen. Als vanzelf stappen we op elkaar af voor een begroeting, om tijdig en glimlachend te beseffen dat we voorlopig nog even in een andere tijd leven. Koffie dan maar? En terwijl we worden uitgenodigd in de spreekkamer, valt het oog op twee flessen wijn welke prijken op het bureau van Herman Koerselman. Borreltijd bij Yoost? “Een tevreden klant” zo laat het drietal ons weten. En die tevredenheid is de spil binnen het bedrijf waar alles om draait, zo zal al snel uit het gesprek blijken.

Zakelijke en particuliere markt

“Onze vader was in het begin van het bestaan van Yoost heel actief naar klanten toe. Door de jaren heen liet hij de touwtjes wat meer vieren en op het laatst was hij vooral nog op de achtergrond aanwezig.” Freddy jr. en Jeroen schetsen een beeld van hoe het door de jaren heen is gegaan. Vooropgesteld, dat bij de start van het bedrijf alleen Freddy jr. al meedraaide. Jeroen was 18 en zat nog in de schoolbanken. “We draaiden toen vooral de zakelijke markt, maar dat betekende ook dat wij bijvoorbeeld onze vrienden/leeftijdsgenoten zakelijk niet konden helpen” aldus Jeroen. De beslissing werd dan ook gemaakt om eveneens te gaan zorgen voor de particuliere markt.

Vader Freddy nam zijn opvolgers mee wanneer hij op klantenbezoek ging. “Hij nam ons op sleeptouw om klanten te leren kennen, dossiers op te pakken en samen te sparren. Wat heeft de klant nodig, hoe help je de klant het beste” én zo maakten de klanten ook kennis met Freddy jr. en Jeroen. “Vader heeft ons veel dingen geleerd, ook empathie. Je moet je kunnen inleven in een klant. Daar werd ook samen over gesproken. Hij was de perfecte leermeester voor ons, zowel privé als zakelijk!” Tijdens het gesprek vallen er meerdere stiltes, wanneer we middels anekdotes stilstaan bij het doen en laten van de oprichter. Af en toe komen de emoties aan de oppervlakte, waaruit de liefde voor hun vader spreekt. Daarbij, het overlijden op 25 april is nog zó kort geleden, waarbij je niet even het kantoor op slot kan draaien om op adem te komen.

Iedereen is van harte welkom

De boodschap welke Freddy jr. en Jeroen vooral mee willen geven is: wij gaan door, wij zorgen voor onze klanten en iedereen is van harte welkom. Onze dienstverlening gaat onverminderd door. Uiteraard hopen ze daarbij hun klantenbestand verder uit te breiden. Daarbij is er een bijzondere band met Herman Koerselman en Patrick Zweerman. Beide mannen waren vroeger al in dienst van Scholten Advies, verhuisden mee na de overname en gingen samen met Freddy sr. het nieuwe avontuur van Yoost aan. Kortom, de beide ‘senioren’ kennen de zoons uit de tijd dat ze nog jochies waren. Daar is een sterke band gesmeed welke nu essentieel is voor de gedegenheid van de organisatie. Een heel hecht team dat elkaar aanvult en ondersteund, ook juist in déze tijd.

Maar waar kunnen we Yoost dan voor benaderen? Het pallet van zakelijke dienstverlening is groot. Zakelijke verzekeringen, pensioenadvies, bedrijfshulpverlening (BHV) verzuimbegeleiding en het leasen van een auto. Yoost streeft ernaar om de ondernemers te laten doen waar hun hart en prioriteiten liggen en voor het overige worden ze ontzorgd. De particulieren kunnen terecht voor al hun verzekeringen en hypothecaire leningen. Zelfs een auto leasen behoort voor de particulier tot de mogelijkheden. Bovenaan staat de persoonlijke benadering en het bouwen aan een duurzame relatie op de lange termijn.

‘Kom op jongens, jullie kunnen het!’

“Er is een groot verdriet bij ons en onze collega’s, het is een groot gemis. Maar alle taken pakken we met z’n vieren onverminderd op. Dat zou onze vader ook hebben gewild. Niet bij de pakken neer gaan zitten maar ervoor gaan, met z’n allen. We zijn een grote steunpilaar kwijt, maar de andere pilaren blijven staan.” Freddy Scholten was een man met ervaring, kennis en doorzettingsvermogen. “Het was gewoon fijn om hem erbij te hebben, we missen hem enorm maar het geeft ons ook kracht om voor ons bedrijf te vechten! Vader zou zeggen ‘kom op jongens, jullie kunnen het!’ En daar hebben we zelf ook alle vertrouwen in.” Samen zijn wij Yoost!

BRON: Het Voorster Nieuws

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.